Barrack Reserve, Heathcote

 Client: City of Greater Bendigo.         Status: In Construction        Category: Civic, Concept Presentation, Parks, Documentation

A new architecturally designed toilet block is planned to be installed at the south end of Barrack Reserve behind the existing visitor centre.

The south end of the park impacted by this new building was redesigned to provide a courtyard linking the two structures and providing amenity for visitors.The courtyard features a bosque of crepe myrtle trees, uplit at night to provide a distinct experience. Rammed earth walls provide seating and link visually to the rammed earth wall of the visitor centre.

Paths were redesigned to suit new pedestrian routes and seating was provided for comfort and convenience.

This project was a collaboration with Bree Architects who coordinated the project.