Huntly Kindergarten Natural Play Space

Client: City of Greater Bendigo     Status: Constructed      Category: Play Space Design, Educational Environments

The township of Huntly has a proud agricultural heritage. This redesign of the natural play area of the Huntly Kindergarten was inspired by the movement of squatters over the landscape.

A simpe palette of timber sleepers was used to construct a variety of elements including a bridge, fence, sign post and paths. A simple drovers hut is also planned to provide a central focus for imaginative play.

Children will be encouraged to interact with natural materials and are provided with sandpits and a mudpit, together with water to construct mud bricks and build tunnels and towers in the sand.

A number of consultation sessions were conducted with the staff and stakeholders to ensure that the design was reponsive to their needs and preferences.