Strathfieldsaye Play Space

Client: City of Greater Bendigo     Status: Opened June 2015      Category: Play Space Design, Urban Environments

A district level play space was included in the master plan for this recreation facility. Widely used by large numbers of the local community, the new play space provides addional recreational and social opportunities.

Designed to suit children of varying ages, the equipment is robust, challenging and modern in style, and includes several spinning pieces to stimulate children’s balance and proprioception ability.

Younger children can enjoy pumping water along a twisted water chute into a large natural style sand pit complex. Extensive shrub and tree planting will grow to provide shade, shelter and contribute to local ecosystems.

The design for the Strathfieldsaye Playspace was completed by Justine Image as an employee of the City of Greater Bendigo.